Apple werkt nog steeds aan beter duurzaamheidsbeleid

Apple heeft in het verleden een aantal keren flink onder vuur gelegen omdat het bedrijf volgens critici te weinig zou doen op het gebied van duurzaamheid. Het bedrijf uit Cupertino besloot daarom enkele jaren geleden om het roer om te gooien en zich meer in te zetten voor duurzaamheid.

Kritiek

De kritiek die Apple in het verleden kreeg te verwerken was niet mals. Het bedrijf gaf geen details over de productie van apparatuur vrij, maar volgens milieuorganisaties en de media zouden er milieuonvriendelijke en gevaarlijke stoffen worden gebruikt, vond er kinderarbeid plaats in fabrieken en over co2-uitstoot werd al helemaal niet nagedacht.

Omslag

Apple nam zich halverwege het eerste decennium van de eenentwintigste eeuw echter voor om de duurzaamheid te verbeteren. Het bedrijf richtte een speciale duurzaamheidsafdeling op, probeerde de arbeidsomstandigheden in fabrieken in China langzaam maar zeker te verbeteren, zorgde ervoor dat er minder verpakkingsmaterialen werden gebruikt en dat er in het algeheel minder co2-uitstoot kwam.

Nog niet klaar

En die veranderingen hebben ervoor gezorgd dat Apple vandaag de dag een echte leider is geworden op het gebied van duurzaamheid. Dit wil echter niet zeggen dat Apple klaar is, er zijn nog altijd veel punten die verbeterd kunnen worden en het Amerikaanse bedrijf realiseert zich dat maar al te goed. Er wordt daarom nog steeds gezocht naar veiligere en milieuvriendelijkere producten, productietechnieken en verbeteringen wat betreft duurzaamheid.