Apple wil duurzaam saffierglas op nieuwe iPhone

Er gaan al geruime tijd geruchten dat de nieuwe iPhone wordt uitgerust met saffierglas. De telefoon wordt gelanceerd. Het gebruik van saffierglas heeft verschillende voordelen, zo zou het de telefoon steviger maken, krassen voorkomen en beter zijn voor het milieu.

Een iPhone met saffierglas

Hoewel de iPhone 6 officieel pas morgen zal worden aangekondigd, zijn er in de afgelopen maanden al veel details omtrent de nieuwe telefoon uitgelekt. Hoewel niet alle details even betrouwbaar zijn, is door verschillende doorgaans goedingelichte bronnen bevestigd dat in ieder geval één versie van de nieuwe smartphone zal worden uitgerust met saffierglas. Daarnaast werkt Apple ook al een tijdje samen met GT Advanced Technologies voor de productie van synthetisch saffier.

Maar hoe sterk is dat glas eigenlijk?

Saffierglas

In het verleden gebruikte Apple, net als veel andere fabrikanten, veelvuldig Gorilla Glass voor de displays van schermen, maar saffierglas biedt verschillende voordelen boven het gebruik van Gorilla Glass. Zo staat saffier op de hardheidsschaal van Mohs op 9, net onder diamant en boven materialen als ijzer en zand. Dit houdt concreet in dat het zeer onwaarschijnlijk is dat er krassen op het display komen, tenzij er regelmatig met diamant in de broekzak wordt rondgelopen. Daarnaast is saffier een helder soort glas dat duurzaam geproduceerd kan worden.