Minder hout nodig voor opvolger populaire Expedit kast Ikea

Steeds meer bedrijven hebben duurzaamheid hoog in het Vaandel staan. Zo heeft Nike als doel om overtollig waterverbruik tegen te gaan en Ikea wil in 2020 de helft van het hout dat ze gebruiken duurzaam inkopen. Op dit moment is Ikea verantwoordelijk voor 1 procent van de jaarlijkse houtproductie, wat neerkomt op 13,7 miljoen kubieke meter hout.

Om die doelstelling te halen wil Ikea onder andere minder hout gebruiken in de producten. Door het verbruik van minder hout, wordt de doelstelling om 50 procent van al het hout duurzaam in te kopen namelijk sneller gehaald. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat Ikea onlangs aankondigde de populaire Expedit kast uit het assortiment te halen. Deze heeft namelijk een behoorlijke dikke buitenste rand. De opvolger, Kallax, krijgt een dunnere rand waarmee Ikea een enorm aantal bomen bespaart. Hieruit blijkt maar weer eens dat een kleine aanpassing in een product, een groot effect kan hebben voor het gebruik van van natuurlijke bronnen.

via: z24.nl

via: z24.nl