Van der Valk hotels groener dankzij Office Depot

Momenteel zijn veel bedrijven nog lang niet voldoende ecologisch verantwoord bezig als ze zouden kunnen. Aan de bereidheid van de ondernemers ligt het vaak niet, maar aan de kennis over hoe dit het beste gerealiseerd kan worden vaak des te meer. Dat ontdekte ook Office Depot, wereldwijd een belangrijke leverancier van kantoorartikelen en in Nederland werkend onder de naam Viking Direct. Het bedrijf besloot daarop haar klanten te gaan adviseren over manieren om hun zaken wat milieuvriendelijker aan te pakken. In Nederland ging Office Depot/Viking Direct op deze manier de samenwerking aan met Van der Valk Hotels.

Green Key de sleutel tot succes

De leidraad bij deze actie was het zogenaamde Green Key keurmerk, dat speciaal in het leven is geroepen voor bedrijven die actief zijn in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Het keurmerk verstrekt certificaten op drie niveaus, te weten brons, zilver en goud, afhankelijk van de mate waarin men zich inzet voor een groenere bedrijfsvoering. Hierbij wordt vooral gekeken in hoeverre de inkoop van bijvoorbeeld kantoorartikelen aan de eisen op het gebied van duurzaamheid voldoet. Als leverancier van dit soort artikelen is Office Depot/Viking Direct natuurlijk de aangewezen partij om bedrijven hierover te adviseren.

Veel keuze in groene kantoorartikelen

Voor vrijwel elk artikel dat in een kantoor te vinden is, zijn tegenwoordig wel groene alternatieven te vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cartridges voor printers en het bijbehorende printpapier. Maar ook zaken als stiften, pennen en flip-overs kunnen hierbij het verschil maken als je voor het juiste artikel kiest. Office Depot wil het kiezen voor deze groene alternatieven makkelijker maken door bij alle keuzes die de klant tijdens het bestellen maakt, gelijk ook een groenere optie te bieden. Bedrijven zoals Van der Valk Hotels worden zo op een laagdrempelige manier bewust gemaakt van de mogelijkheden die er zijn om op een milieuvriendelijkere manier te ondernemen.

2 Responses

  1. hotels 07/08/2013 at 18:41 #

    Van der Valk Hotels is weer goed bezig, vind het erg belangrijk dat dit soort hotel ketens ook bezig zijn met het milieu.

  2. Gina 12/12/2013 at 16:08 #

    Goed artikel :)

Geef een reactie