Welke telefoon gaat het langst mee?

Mobiele telefonie relateer je niet snel aan duurzaamheid. Toch wordt op dit gebied veel geprobeerd te innoveren om minder schadelijk te zijn voor het milieu. Zo kun je gebruikte telefoons inleveren, die vervolgens worden gerecycled. Vaak krijg je er zelfs nog een zakcentje voor terug. Ook kun je jezelf dankzij apps een duurzamer leven aanmeten.

De nieuwste generatie telefoons gaan snel stuk, wanneer je er geen hoesje omheen draagt. Hoe vaak zie je geen mensen met barsten in hun telefoonschermen? Het repareren van die toestellen kost niet alleen geld, maar is ook nog eens schadelijk voor de natuur. Want voor een nieuw scherm of een nieuwe achterkant moeten grondstoffen worden gedolven en verwerkt. En dat kost energie! Om dat te vermijden onderzocht elektronicaverzekeraar Square Trade welke telefoon het langst mee gaat.

Square Trade vergeleek de iPhone 5 met de Samsung Galaxy S3 en Galaxy S4. Welke van de toestellen is het sterkst, gaat het langst mee, of met andere woorden, is het meest duurzaam? De telefoons werden steeds aan dezelfde test onderworpen. Het onderzoek leverde een interessante uitkomst op. Uitkomst is dat door de combinatie van een krachtige behuizing en een Retina display de iPhone 5 erg goed uit de test komt.

De apparaten van Samsung en Apple werden op verschillende manieren getest op schade. Wat kan iedere consument gebeuren? Telefoon op de grond laten vallen, waterschade. Deze dingen zijn dus meegenomen in het onderzoek. Hiervoor worden de telefoons niet beschermd door een hoesje.

De toestellen werden tegelijkertijd van dezelfde hoogte laten vallen. Opvallend is dat de iPhone 5 dit zonder al te veel schade overleefde. De Galaxy S3 en S4 hadden grote barsten in de schermen. Na een paar seconden in een bak water functioneerden de Galaxy S4 en de iPhone 5 nog prima. De S3 was haar audio verloren.

Square Trade stelde een infographic op met uitkomsten van de complete duuzaamheidstest. Alledrie de toestellen kregen een medium score op de zogenoemde ‘breakability score’. Alle uitkomsten zie je hieronder in het plaatje.

breakability

No comments yet.

Geef een reactie