De duurzame voetbalschoen van Andy Caine

Tijdens de Olympische Spelen is er voor het eerst gevoetbald met een duurzame voetbalschoen genaamd Green Speed. Volgens diverse media de milieuvriendelijkste voetbalschoen tot op dit moment.

De schoen is ontworpen door de designer Andy Caine. De naam Andy Caine laat bij vele van ons geen belletjes rinkelen, toch is Ciane al enige tijd Design Director voor Nike en nu dus verantwoordelijk voor de milieuvriendelijkste schoen ooit. De schoen is al gezien tijdens de Olympische Spelen maar zal ook vandaag in de winkel verkrijgbaar zijn.

Er zijn al diverse merken die milieuvriendelijke schoenen op de markt hebben gebracht. Echter Nike is uniek. Naar verluid bestaat de Green Speed uit alleen maar duurzame en gerecyclede materialen. Het grootste gedeelte van de schoen bestaat namelijk uit materiaal dat afkomstig is van zogenoemde wonderboombonen. Daarnaast is het een van de lichtste schoenen van dit moment, de Green Speed weegt namelijk maar 60 gram.  Dit zou mede moeten bijdragen aan de ultieme balcontrole en hoge snelheden.
Het is niet de eerste duurzame schoen van Nike maar volgens Caine zit er met name een verbetering in de neus van de schoen.  Zo is er in de algemene markt van voetbalschoenen nooit veel aandacht geweest voor de ontwikkeling van de neus van de schoen. In tegenstelling tot andere sporten, waar de neus wel  verder ontwikkeld is. Daarnaast is de schoen ideaal voor creatieve voetbalspelers die verschillende bewegingen maken.  De schoen is verkrijgbaar via www.nike.com een paar zal rond de €300-, euro kosten.

Mocht u zelf niet voetballen maar wilt u wel graag meegaan met de duurzame trends van dit moment? Er zijn genoeg andere aanbieders van duurzame schoenen zoals Moo Shoes, Tom Shoes, Eco Sandals, Terra Plana en Simple.

Bron: Luxesh

No comments yet.

Geef een reactie