Lobby’s dwarsbomen duurzaamheidstop Rio

Friends of the Earth International en milieudefensie hebben vandaag de conclusie getrokken dat lobby’s uit het bedrijfsleven de duurzaamheidstop Rio+20 hebben gesaboteerd.

Bedrijven zouden hoge posities binnen organisaties als de VN hebben weten te bemachtigen en daardoor hebben ze veel macht over de uitkomst van dergelijke mondiale vergaderingen. Het is volgens Milieudefensie belangrijk dat we het belang van alle volken op aarde centraal stellen in plaats van het belang van de industrie en banken.

Het concept van de eindtekst die vandaag werd bekendgemaakt is volgens Milieudefensie het bewijs dat er van alles mis is met het huidige systeem. Het was een tegenvallende eindtekst waarin eigenlijk op geen enkel vlak verbetering wordt beloofd.

De organisatie liet eerder deze week ook al doorschemeren dat de hele duurzaamheidstop in Rio gedoemd was om te mislukken. Organisaties als Shell zouden enorme invloeden hebben op de VN en Friends of the Earth International gaf eerder ook al aan dat verschillende grote bedrijven zich hebben genesteld binnen de VN.

Beide organisaties roepen op tot het verkleinen van de invloed van bedrijven op de VN.

Bron: duurzaamnieuws.nl

No comments yet.

Geef een reactie