Eerste lantaarnpaal met algen geplaatst in Frankrijk

In Frankrijk, of Bordeaux om precies te zijn, is een lantaarnpaal met algen geplaatst. De lantaarnpaal zou kunnen helpen bij het afvangen van CO2 en bovendien energiezuinig zijn. De lamp werd ontwikkeld door Frementalg.

De nieuwe lantaarnpaal kan zich overdag opladen met behulp van zowel zonlicht als CO2. De energie die overdag wordt opgevangen wordt opgeslagen in een accu. De lampen kunnen op vrijwel alle locaties worden gebruikt, omdat ze door het feit dat er energie kan worden opgewekt uit CO2 niet afhankelijk zijn van licht.

De eerste lantaarnpaal die werd geplaatst, werd in een parkeergarage bij Bordeaux geplaatst en de lantaarnpaal zou daar ongeveer honderd keer zoveel CO2 moeten opvangen als de gemiddelde boom.

De lantaarnpalen zullen in de toekomst waarschijnlijk meer gebruikt gaan worden. De lampen zouden volgens Pierre Calleja, oprichter van Frementalg, in de toekomst zeer nuttig kunnen zijn als straatverlichting, aangezien de bomen direct de CO2 die auto’s uitstoten kunnen opvangen.

Bron: ikbenduurzaam.nl

No comments yet.

Geef een reactie